Lidt om livet i Frederikssund Sangforening

Velkommen til Frederikssund Sangforening, som er byens ældste aktive forening, og  for tiden har cirka 45 meget aktive medlemmer – og en halv snes mindre aktive støttemedlemmer – de såkaldte bøfsangere.

Foreningens formål er, ”dels ved regelmæssige Sangøvelser at uddanne dens syngende Medlemmer i flerstemmig harmonisk Sang, og dels ved selskabelige Sammenkomster at forskaffe Medlemmerne en behagelig Adspredelse”.

Den harmoniske Sang er firestemmig, og nogenlunde jævnt fordelt på 1. tenorer, 2. tenorer, 1. basser og 2. basser.

Repertoiret er nyt og gammelt fra den danske sangskat blandet med nordiske viser og swingende rytmer fra flere verdensdele.

Medlemmerne er udelukkende mænd og ”i Foreningen kan optages enhver uberygtet Mand, som har fyldt 18 Aar og er bosat i Frederikssund eller dens nærmeste Omegn”.

Korets øvelokale er for det meste Valhalla, Kalvøvej 26, men nogle gange også på El-værket, Ved Kirken 6.

Sæsonen går fra midten af september til slutningen af april, og der øves hver tirsdag fra klokken 19.20 til 21.30 undtagen i efterårsferien og vinterferien.

3-4 gange om året starter øve aftenerne med 2 halve og en dram – og lidt snapsesang, og vi holder selvfølgelig også en julefrokost og en afslutningsfest. Desuden tager vi hvert år på en kulturel udflugt. Den foregår i sidste halvdel af maj og byder – udover et spændende kulturelt indslag og sjove konkurrencer – på et formidabelt frokostbord.

Det meget aktive kor har igennem tiden haft forskellige dirigenter, som har været med til at udvikle de enkelte sangeres evner og i øvrigt har bidraget til korets trivsel. Vi forventer naturligvis at dette vil fortsætte med kommende dirigenter.

Som nyt medlem kan det måske være lidt svært at finde ud af, hvem man skal henvende sig til om hvad. Men det problem løser du let ved at henvende dig til en af bestyrelsesmedlemmerne, som alle er velorienterede om alt, hvad der foregår i Frederikssund Sangforening.

NavnAdresseByTlf. (priv.)E-mail
FormandHelge JacobsenMøllevej 393630 Jægerspris47 53 14 12 helgejacobsen@mail.dk
ViseformandJesper OlsenHalfdansvej 13600 Fr.sund47 31 65 84jesper.olsen@mail.dk
KassererErling HjortAsgård 283600 Fr.sund20 30 46 04erling@hjort.in
SekretærPeter ThinghøjRoskildevej 53600 Fr.sund28 61 40 104678@bogpost.dk
Best.medlemKim KlausenEgernvej 13600 Fr.sund60142014kim@poseklausen.dk
Best.medlemFlemming UlstrupDyrlægegårds Allè 1113600 Fr.sund47 312218flemming@fam-ulstrup.dk
SuppleantHans Jacob SkaaningHovedgaden 723630 Jægerspris47504027hjs@privat.tele.dk
SuppleantChristoffer SoyaKildebakken 43600 Fr.sund50548488cso@esnord.dk

Foreningens love

Trods foreningens høje alder har den til stadighed formået at følge med udviklingen. Den forvandling, som foreningen gennem tiden har oplevet, har sat sine spor også i fornyelsen af vedtægterne. Den seneste revision af lovene er således sket så sent som ved foreningens generalforsamling i februar 1909. Klik her for at hente sidste revision.